Event

Novi projekti iz programa Erasmus +

Event Date: 

Tuesday, 15 February, 2022

Modelna šuma od 2021. godine provodi dva Erasmus + projekta čiji je cilj razmjena dobrih praksi iz edukacije o održivom razvoju:

" Education for the sustainable development of mediterranean model forests " partneri na projektu su nam Modelna šuma Montagne Fiorentine iz Toscane, Regionalni fond za razvoj Zapadne Makedonije iz Grčke, Regionalna mreža za obrazovanje o okolišu iz Provanse, Centar za usluge i promociju šumarstva i šumarske industrije iz Španjolska i Organizacija za okolišnu edukaciju iz Portugala, a vodeći partner Modelna šuma Provansa. U sklopu ovog projekta putovali smo u srpnju u Provansu, te u listopadu u Toscanu. Članovi udruge i suradnici, nas petero, upravo se spremamo i na treće projektno putovanje u Portugal od 9. do 11. ožujka 2022.

    

Drugi projekt iz istog programa „Cooperation and education as the key to sustainable development " vodi partner iz Poljske; Uprava šuma iz Regije Maskulińskie zajedno sa Šumarskom školom, a u projektu sudjelujemo s Modelnom šumom Provansa iz Francuske. U sklopu projekta putovali smo u Provansu i u Poljsku u studenom 2021. godine.Planiramo organizirati međunarodni sastanak u Istri krajem svibnja ili početkom lipnja 2022.

               

Treći Erasmus + projekt “ FoRoots - prošećite šumom i otkrijte svoje korijene“ prošli je tjedan odobren za financiranje. Prijavitelj i voditelj projekta je CESEFOR ( Centar za usluge i promociju šumarstva i šumarske industrije iz Španjolska). Cilj projekta je na svakom teritoriju modelne šume unutar Mediteranske mreže modelnih šuma (MMFN) (www.medmodelforest.net/en/) stvoriti u GIS-u interpretativnu stazu krajolika i njegovih prirodnih bogatstava. To će biti staze koje pričaju o kulturi, gastronomiji te tradicijskoj i prirodnoj baštini razumijevajući teritorij kao ekosocijalni krajolik.