HORIZON 2020 project ONEFOREST: A MULTI-CRITERIA DECISION SUPPORT SYSTEM FOR A COMMON FOREST MANAGEMENT

Datum događaja: 

Utorak, 15 Ožujak, 2022

Mediteranska mreža Modelnih šuma potpisala je Ugovor za implementaciju projekta iz EU programa HORIZON 2020 Oneforest: a multi-criteria decision support system for a common forest management to strengthen forest resilience, harmonise stakeholder interests and ensure sustainable wood flows.

Stručno putovanje u Portugal i razmjena iskustva o održivom upravljanju resursima

Datum događaja: 

Utorak, 15 Ožujak, 2022

Od 9. do 11. ožujka 2022. predstavnici Modelne šume Istra sudjelovali su na sastanku projekta Erasmus+ u portugalskom gradu Tomar i okolnim područjima. Organizatori sastanka su ASPEA - mreža za okolišnu edukaciju iz Portugala koji su organizirali sadržajna 3 dana programa. U sklopu sastanka održana je plenarna sjednica na kojoj su se predstavile Modelne šume mediteranske mreže koje su organizacijama koje se bave upravljanjem resursima u Portugalu prenijele svoja iskustva i upoznali ih s konceptom kao i  principima i atributima modelne šume.

Projekt suradnje Modelne šume Istra, Modelne šume Provansa i poljskih partnera

Datum događaja: 

Četvrtak, 17 Veljača, 2022
U sklopu našeg Erasmus + "Cooperation and education for sustainable development" projekta u studenom 2021. smo posjetili Poljsku regiju Mazurska koja je bogata jezerima i staništima divljih životinja, a poznati su po održivim praksama u gospodarenju šumama i participativnom upravljanju resursima.

Šumska pedagogija u Istri- edukacija odgajatelja na području Modelne šume

Datum događaja: 

Četvrtak, 17 Veljača, 2022

Modelna šuma već nekoliko godina provodi projekt Šumska pedagogija u Istri. Ove godine educiramo o šumskoj pedagogiji odgajatelje dječjih vrtića s područja Modelne šume i šire.

Modelna šuma Istra u sklopu Erasmus+ projekta u Toscani

Datum događaja: 

Srijeda, 13 Listopad, 2021 do Petak, 15 Listopad, 2021

Modelna šuma Istra sudjelovala je u sklopu Erasmus + projekta "Education for sustainable development in Mediterranean Model Forest" u Toscani od 13. do 15. listopada na međunarodnom sastanku s partnerima iz Modelne šume Toscana, Modelne šume Provansa, Modelne šume Palencia, GRAIN i ASPEA mrežama za edukaciju o održivom razvoju, Općinom Voio iz Grčke te CESEFOR fondacijom iz Španjolske.

Započinjemo s novim projektom ForRoots- izrada šumskih staza kao ekosocijalni krajolik

Datum događaja: 

Srijeda, 16 Veljača, 2022

Nedavno je za financiranje odobren projekt iz programa Erasmus+ „FoRoots - prošećite šumom i otkrijte svoje korijene“ u kojem ćemo na svakom teritoriju modelne šume unutar Mediteranske mreže modelnih šuma (MMFN) (www.medmodelforest.net/en/

Novi projekti iz programa Erasmus +

Datum događaja: 

Utorak, 15 Veljača, 2022

Modelna šuma od 2021. godine provodi dva Erasmus + projekta čiji je cilj razmjena dobrih praksi iz edukacije o održivom razvoju:

Prezentacija knjige o gljivama i on-line forum Mediteranskih modelnih šuma i Slow Food International u NOVIGRADU

Datum događaja: 

Četvrtak, 12 Studeni, 2020

Modelna šuma i Slow Food Istra zajedničkim snagama organiziraju lokalno događanje 19. studenog 2020. u Zajednici Talijana u Novigradu, s početkom u 16.00 sati.

Stranice

Pretplati se na Front page feedNews
Media